Ontmoetingsdag

Op zaterdag 30 oktober vindt in Utrecht een ontmoetingsdag voor migrantenvrouwen plaats. Tijdens deze ontmoetingsdag kunnen migrantenvrouwen elkaar ontmoeten en elkaar vinden op verschillende thema’s, om zo te komen tot solidariteit die dwars door de groepen heen loopt. Uitgenodigd zijn alle migranten vrouwen, maar speciaal ook zij die zich inzetten voor andere migrantenvrouwen, en zij die lid zijn van een migranten (vrouwen) organisatie. 

In Nederland wonen veel vrouwen die van oorsprong uit een andere cultuur komen. 
Zij zijn hier gekomen om te werken, als vluchteling, om hun familie beter te kunnen supporten vanuit een rijk Europees land, omdat getrouwd zijn met een Nederlandse man of om een andere reden. De achtergronden van migrantenvrouwen zijn zeer divers. Net zoals de cultuur waar zij uit stammen, het geloof dat zij hebben en de droom die ze voor hun toekomst hebben divers is.

Toch stuiten ze op gelijksoortige problemen: zo moeten ze de taal leren, is het moeilijk om in contact te komen met Nederlanders, kan het moeilijk zijn om zich thuis te voelen, moeten ze een 
verblijfsvergunning hebben om hier te mogen zijn, etc. etc. Misschien heb je zelf weer andere ervaringen, die zijn ook erg welkom op deze dag.

Veel vrouwen zijn aangesloten bij een organisatie en helpen ook weer andere migranten vrouwen. Hierbij ontmoeten ze vaak vrouwen uit hun eigen cultuur. Een aantal van deze vrouwen hebben vanuit een projectgroepje bij Kerk in Actie de koppen bij elkaar gestoken om een ontmoetingsdag te organiseren.

De ontmoetingsdag vindt plaats van 10.00 uur tot 16.30 uur in Meetingplaza in Utrecht (Godebaldkwartier 20, Hoog Catherijne). Toegang is gratis. Opgave voor 24 bij Geesje Werkman. Per e-mail of telefonisch via 030 880 1886. Aan wie de reiskosten of de kosten kinderopvang een probleem vormen kunnen deze kosten worden vergoed. Vergoeding vindt contant plaats op de dag zelf.