Nieuw bij vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk Nederland, partner vooral van de projectgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken, heeft mevrouw Dorine Manson per 15 september benoemd tot algemeen directeur van de organisatie. Zij volgt Edwin Huizing op, die elders een functie heeft aanvaard.

Dorine Manson (1966) werkt sinds 2002 bij de gemeente Amsterdam. Tijdens deze periode heeft ze veel managementervaring opgedaan. Over haar switch naar VluchtelingenWerk zegt Manson: “Het lijkt me fantastisch om mijn ervaring in het bedrijfsleven en die bij de gemeente Amsterdam nu te kunnen gaan inzetten bij een zo maatschappelijk relevante organisatie als VluchtelingenWerk. Ik voel me zeer betrokken bij het lot van vluchtelingen wereldwijd en het lijkt me heel bevredigend om daar samen met al die vrijwilligers en vaste krachten van VluchtelingenWerk een bijdrage aan te kunnen leveren. Zeker in een tijd waarin het debat over bescherming van vluchtelingen op het scherpst van de snede wordt gevoerd.”

Foto Dorine Manson