Houweling directeur Zinweb

Met ingang van 1 januari 2010 volgt Wies Houweling Franck Ploum op als algemeen directeur van Zinweb. Franck Ploum blijft als hoofd projectleiding verbonden aan de organisatie. 

Zinweb is adviespartner, projectmaker en platform voor eigentijdse zingeving. De website www.zinweb.nl is voor vele tienduizenden bezoekers per maand een bron van inspiratie. Dagelijks verschijnt nieuwe content in de vorm van onder meer artikelen, columns en boekaanbiedingen. Centrale visie van zowel het platform als het projectbureau is dat zingeving ontstaat in communicatie. 

Momenteel is Wies Houweling werkzaam als algemeen secretaris van de Vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB en ze zal deze functie ook blijven uitoefenen. Over haar nieuwe functie bij Zinweb zegt zij: ‘Dit is een unieke kans om bij te kunnen dragen aan versterking van het vrijzinnig geluid in Nederland’. 

Wies heeft een brede bestuurlijke ervaring. Ze is voorzitter van Kerk en Vrede (sinds 2006), bestuurslid van de IKON (sinds 2000). In de periode dat ze predikante was in Amsterdam is ze ook vice-voorzitter geweest van de Raad van Kerken in Amsterdam (2001-2006). Voor de NPB is ze geregeld afgevaardigde naar de Raad van Kerken in Nederland.