Ramadangroet bevordert begrip

Een groet bij Ramadan (vasten) van christenen bevordert het onderlinge begip. Dat vindt 73,5 procent van de bezoekers van deze website. Zij lieten dat weten door de poll in te vullen die links onder op deze website staat. De peiling werd gehouden aansluitend bij de Ramadan van de moslims die halverwege augustus begon.

In totaal hebben 212 mensen de poll ingevuld. Daarmee is het een populair thema. Eerdere peilingen haalden zelden zo’n hoog aantal respondenten. Zo’n 17,9 procent van de mensen gaf aan dat de reactie van christenen misverstand zou kunnen wekken, alsof godsdiensten gelijk zijn. Ongeveer 8,4 procent vindt de actie te bescheiden om iets uit te halen.

Inmiddels is er een nieuwe vraag geformuleerd. We peilen de komende tijd de gevoelens ten aanzien van de AOW. Vindt u in de lijn van de regering dat ouderen gewoon langer moeten werken? Wilt u – iets subtieler – dat ouderen verleid moeten worden met bonussen om langer te werken? Of vindt u dat de samenleving voor de kosten moet betalen als een soort eerbetoon aan de ouderen? Het woord is weer aan u.