Wereldraad zoekt stewards

Jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar kunnen zich aanmelden voor een programma van steward bij de Wereldraad van Kerken. Deelnemers krijgen een training in de periode van 19 augustus tot 4 september 2009. 

Het gaat bij de training om drie elementen: een training voor oecumenisch leiderschap, vrijwilligerswerk voor het Centraal Comité en een oecumenisch project. Er zullen 25 deelnemers worden uitgekozen uit diverse landen. Zij krijgen de training aangeboden waarbij ze uitspreken dat ze zich zullen inzetten voor de christelijke eenheid in hun eigen omgeving. De stewards zullen hand- en spandiensten verrichten bij de vergadering van het Centraal Comité. Daarin nemen zo’n 150 afgevaardigden deel van diverse kerken. 

Jongvolwassenen met interesse kunnen reageren tot 31 maart 2009. Voor meer informatie: http://www.oikoumene.org/en/programmes/the-wcc-and-the-ecumenical-movement-in-the-21st-century/youth-in-the-ecumenical-movement/stewards-leadership-training.html