Jaarrekening en jaarverslag 2023 beschikbaar

Tijdens de vergadering van woensdag 12 juni stelde de plenaire vergadering van de Raad van Kerken het jaarverslag en de jaarrekening 2023 vast.

Met een beperkt budget, een kleine staf en een grote groep betrokken vrijwilligers, wist de Raad ook in 2023 veel werk te verzetten. De Raad was betrokken bij een brede waaier van vaste en incidentele activiteiten. Zo waren er ook in 2023 de Week van Gebed, de Oecumenelezing en de jaarlijkse bijeenkomst van In vrijheid verbonden. Daarnaast vroegen onder andere de oorlog in Oekraïne en de situatie in Israël en Gaza de aandacht van de Raad. De werkgroep Heilzame verwerking slavernijverleden organiseerde onder meer een herdenkingsdienst en de Raad was ook betrokken bij een interreligieuze klimaatviering.

Lees verder in het jaarverslag en de jaarrekening.

Foto: Oecumenelezing 2023