Raad leeft mee met diaconaal centrum De Bakkerij

Op vrijdag 14 juli vond in diaconaal centrum De Bakkerij in Leiden een steekpartij plaats. Daarbij is een man om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond.

De Raad van Kerken stuurde onderstaand bericht van medeleven.

“Beste mensen van De Bakkerij,

We zijn, samen met talloze anderen, vervuld van verbijstering en verdriet over dat wat gisteren bij jullie heeft plaatsgevonden. Dat juist De Bakkerij, die beschutting wil bieden aan hen die kwetsbaar zijn, een plek van geweld werd, maakt deze gevoelens alleen maar groter. 

We bidden voor ieder die bij dit drama betrokken is: voor de slachtoffers, hun familie en dierbaren; voor de medewerkers en anderen die getuigen waren; voor allen die, direct of indirect, onder de gevolgen te lijden hebben. Ook gaan onze gedachten, samen met die van jullie, uit naar de dader in zijn wanhoop. Ook voor hem willen wij bidden.

Dat de Eeuwige troostend nabij mag zijn en jullie de kracht mag geven de gebeurtenissen te verwerken en de moed om verder te bouwen aan een plek waar mensen zich geborgen en veilig mogen weten, tegen de onmacht in.”