RK Wereldjongerendagen starten op Ameland

Om de smaak alvast te pakken te krijgen voor de Wereldjongerendagen in Lissabon, organiseert Jong Katholiek van 27 tot en met 29 januari 2023 het evenement ‘WJD@Home’. Een soort ‘mini-Wereldjongerendagen’ op Ameland, voor jongeren van 15-30 jaar.

Het evenement biedt jongeren een mooie setting om elkaar te ontmoeten en om samen het rooms-katholieke geloof te vieren. Het weekend blikt vooruit naar het grootste jongerenevenement ter wereld: dé Wereldjongerendagen in Lissabon, van 1 t/m 6 augustus 2023.

Ook in 2022 werd WJD@Home op Ameland gehouden. Ruim honderd jongeren kwamen er toen samen. Er werd onder meer gebeden voor alle jongeren die naar de Wereldjongerendagen gaan, ‘om gesterkt te worden door hun ontmoeting met jongeren van over de hele wereld en de ontmoeting met paus Franciscus.’ Van de bisschoppen waren mgr. Van den Hende van bisdom Rotterdam, mgr. Van den Hout van bisdom Groningen-Leeuwarden en mgr. Mutsaerts van bisdom ’s Hertogenbosch aanwezig.