Wereldjongerendagenkruis maakt tour door Nederland

Na een Eucharistieviering in Utrecht, reist het kruis van 14 oktober tot 6 november door het land. De tour vormt een belangrijke voorbereiding op de Wereldjongerendagen in Lissabon augustus 2023, waar naar verwachting meer dan een miljoen rooms-katholieke jongeren vanuit de hele wereld komen. De tour gaat langs ruim veertig plaatsen in Nederland.

Het Wereldjongerendagenkruis is een Nederlandse replica van het officiële kruis dat al 30 jaar door de wereld gaat. In 1983 werd dit originele kruis door paus Johannes Paulus II in Rome aan jongeren gegeven om de wereld in te brengen.

De Wereldjongerendagen zijn het grootste jongerenevenement ter wereld dat om de 2 of 3 jaar in een andere stad gehouden wordt. De eerstvolgende Wereldjongerendagen zullen augustus volgend jaar in de Portugese hoofdstad Lissabon plaatsvinden.

Foto: Het – originele – Wereldjongerendagenkruis tijdens de Wereldjongerendagen 2019 in Panamá | Ramon Mangold