Jonge Nederlanders en jonge nieuwkomers aan de slag

Friend4friend koppelt jonge Nederlanders en jonge Nieuwkomers in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar. Jongeren die elkaar anders niet zo snel ontmoeten trekken gedurende periode van een halfjaar elke week een paar uur met elkaar op en doen vrijwilligerswerk.

Ook worden er voor en met alle duo’s speciale bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. Deelnemers zijn enthousiast over hun deelname en door friend4friend zijn gelijkwaardige vriendschappen, een grotere kennissenkring en duurzame contacten ontstaan. Friend4friend is een initiatief van de Oecumenische Stichting voor Maatschappelijk Activeringswerk in Noord-Holland (OSMA).

Ondersteund door de Raad

Friend4friend wil jongeren kennis laten maken met vrijwilligerswerk en nieuwkomers makkelijker hun weg laten vinden, zowel qua taal als netwerk. Zo voelen zij zich sneller thuis in Nederland, terwijl Nederlandse jongeren hun wereldbeeld verrijken door kennis te maken met nieuwkomers.

Op het ogenblik wordt friend4friend uitgevoerd in de regio Amstelland, gemeente Haarlemmermeer, Alkmaar en omgeving, Hoorn en omgeving, Hilversum en omgeving en de gemeente Súdwest-Fryslân + 6 gemeenten in Noord-Nederland. Jongeren in de rest van Nederland kunnen deelnemen aan friend4friend Nederland, de online variant van friend4friend. De Raad van Kerken Nederland is vanaf de start op 1 maart 2019 partner van friend4friend en ondersteunt dit initiatief.

Beter samenleven

Friend4friend gelooft dat de samenleving beter wordt als je elkaar leert kennen, en dat je zelf gelukkiger wordt als je iets doet voor een ander. Friend4friend brengt deze twee aspecten samen. De friend4friend duo’s leren, terwijl ze zinvol aan de slag zijn, elkaars leefwereld kennen.

De activiteiten en impact van friend4friend zijn niet onopgemerkt gebleven, dit jaar was friend4friend één van de finalisten voor een Appeltje van Oranje.