IFOR: ‘Zeg het hem met een kaartje’

De Algemene Vergadering van de Duitse tak van de ‘International Fellowship of Reconciliation’ (IFOR) roep op om ansichtkaarten te sturen naar president Poetin. Met het beleefde, doch dringende verzoek om de Russische troepen terug te trekken uit Oekraïne.

Het doel van dit verzoek is niet in de eerste plaats om de president van Rusland op andere gedachten te brengen, maar om via de veelheid aan ansichtkaarten die vanuit de hele wereld in Rusland zullen aankomen en die door vele handen zullen gaan en gelezen zullen worden, aan te zetten tot nadenken en zo de vredesbewegingen in Rusland te ondersteunen.

Door een kaart te gebruiken, kan iedereen die de post behandelt de inhoud ervan zien en lezen. Het zou ook leuk zijn om een duidelijk herkenbaar vredessymbool op de voorkant te gebruiken en de kaarten uit zo veel mogelijk verschillende regio’s en landen te laten komen.

Een mogelijke tekst voor op de kaart zou zijn:

Geachte president Poetin,

Ik/wij dringen er bij u op aan onmiddellijk een einde te maken aan de ‘operatie’ in Oekraïne, de Russische troepen terug te roepen naar Rusland en te werken aan een vreedzame oplossing.

Wij willen vrede voor alle mensen, inclusief alle mensen in de Russische Federatie.

Vertaald in het Russisch:

Уважаемый президент Путин,

Я/мы призываем вас немедленно прекратить “операцию” в Украине, приказать российским войскам вернуться в Россию и работать над мирным решением.

Мы хотим мира со всеми людьми, в том числе со всеми людьми в Российской Федерации.

Het post adres voor de kaarten is:

President Putin
ul. 23 Ilyinka St.,
103132, Moscow
Russia

Президент Путин.
ул. Ильинка, д. 23,
103132, Москва.
Россия

IFOR moedigt aan om dit idee verder te verspreiden langs de kanalen aan alle betrokkenen.