Verleden kennen om taak voor morgen te begrijpen

Een levendig webinar luidde vorige week de publicatie in van de langverwachte reeks ‘A History of the Desire for Christian Unity’.

Prof. Alberto Melloni, directeur van het project, en Dr. Luca Ferracci, historisch redacteur van de Stichting voor Religieuze Studies in Bologna presenteerden het eerste deel ‘Dawn of Ecumenism’. Het webinar werd georganiseerd door de Wereldraad van Kerken (WCC) tijdens de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen. 

In zijn openingsgroet deelde WCC waarnemend algemeen secretaris ds. prof. dr. Ioan Sauca hoezeer hij het project waardeert en verwelkomt: “We moeten ons verleden begrijpen en leren kennen om vooruit te kijken naar onze toekomst, en deze uitgave zal ons daarbij helpen. Inventarisatie van onze geschiedenis kan ons helpen om onze taken voor vandaag en morgen beter te begrijpen.”