Black lives matter

Het Provinciaal Bestuur van de Europees-Continentale Provincie van de Broedergemeente heeft een verklaring opgesteld met de titel: Black lives matter – de lange weg naar genezing. Dit naar aanleiding van de dood van George Floyd en de beweging die in vele landen op gang gekomen is en die het stoppen van racisme en discriminatie eist.

De Afro-Amerikaanse George Floyd werd op maandag 25 mei 2020 in Minneapolis door een witte politieman gedood. Het is niet de eerste keer dat in de Verenigde Staten van Amerika, een zwarte onbewapende man door politiegeweld om het leven is gebracht.

Centraal in deze verklaring staat de oproep:
Laten wij bij onszelf beginnen en ons inzetten, dat de Broedergemeente een kerk wordt, waar daadwerkelijk mensen van verscheidene culturen, talen en tradities hun thuis vinden. En laten wij onze stem verheffen, wanneer waar ook ter wereld mensen vanwege hun huidskleur, afkomst of geloof als inferieur worden beschouwd en behandeld.

Lees de hele verklaring: Black lives matter – de lange weg naar genezing