Zin in Weekend

Het KRO-NCRV radioprogramma Zin in Weekend (Radio 5, 18-19 uur) is op haar Facebook-pagina het initiatief gestart Inspiratie in en rond het huis.
Heb jij een (religieus) voorwerp in of rond je huis dat juist in deze tijd opvalt, troost biedt of houvast geeft? Maak er een foto van en vertel er in 3-4 zinnen iets over: hoe je eraan gekomen bent, waar het voor staat of wat het voor je betekent.

Plaats het op je tijdlijn met vermelding van ‘@ZininWeekend’ of mail het naar zininweekend@kro-ncrv.nl. Op deze pagina wordt regelmatig een inzending gedeeld, zodat jouw tijdlijn gevoed wordt met religieuze inspiratie vanuit huis!

Ter inspiratie de foto (zie hierboven) en tekst van Mieke Lamers, programmamaker bij Zin in Weekend:

“Links staat het Jugendstil Mariabeeld van mijn moeder. Dat stond bij ons thuis op de linnenkast met de foto’s van de kinderen eromheen. Maria kijkt wakend naar beneden. Deze zo vertrouwde Maria geeft mij troost en biedt mij steun juist in deze tijd. Ze krijgt regelmatig een kaarsje en er branden lichtjes. Alle andere parafernalia uit heilige plaatsen laten mij terug gaan naar mooie reizen. Dat kon toen nog!”