Liederen voor online kerkdiensten

De Evangelische Omroep stelt tientallen opnames van Nederland Zingt-liederen beschikbaar voor gebruik in een digitale kerkdienst. Op deze manier wil de omroep kerken door heel het land helpen bij het samenstellen van hun livestream nu door de coronamaatregelen veel kerkdeuren gesloten zijn. De lijst bestaat uit een brede selectie van liederen; van ‘Abba Vader’ tot diverse psalmen en ‘Zegekroon’. De liederen zijn gratis te downloaden via de website eo.nl/samengeloven.

“Kerken zijn deze weken creatief op zoek naar manieren om hun kerkdiensten invulling en vorm te geven”, vertelt EO-directeur Arjan Lock. “Als wij kunnen helpen door de liederen te verzorgen, doen we dat graag.” De liedlijst wordt de komende weken voortdurend ververst en aangevuld. De nummers zijn beschikbaar zolang kerken hun deuren gesloten moeten houden.

Troost en verbinding

Lock: “Samen zingen werkt troostend en verbindend. Veel kerkgangers zijn gewend om hoop en zorg niet alleen te verwoorden, maar het ook uit te zingen naar God. Wij hebben de afgelopen jaren een prachtige verzameling opnames van Nederland Zingt-liederen kunnen aanleggen. Die willen we – juist in deze tijd – met veel liefde delen.”

Samen zingen, bidden, geloven

De EO zendt elke zondagmorgen programma’s uit waarin samenzijn, samen zingen en samen geloven centraal staan. Toen kerken hun deuren moesten sluiten door het coronavirus startte de EO bovendien een wekelijkse tv-kerkdienst. Deze dienst is elke zondag om 9.20 uur te zien op NPO 2 en op de website eo.nl/samengeloven. Verder verzorgt jongerenplatform BEAM een zondagse samenkomst en presenteert Marleen Stelling elke woensdag om 12.00 uur een moment van gesprek en gebed.

Fotograaf: Albin Hillert / Wereldraad van Kerken