Armeense genocide

Het is precies honderd jaar geleden dat de Armeense Genocide plaatsvond. En dat is te merken aan de publiciteit die de herdenking krijgt. Ook vanuit de kerken is er support. Dr. Arjan Plaisier is mede namens de Raad van Kerken toegetreden tot een comité van aanbeveling en drs. Henk van Hout heeft de landelijke herdenking in de Grote Kerk in Den Haag bezocht. De Armeense gemeenschap geeft aandacht aan de genocide op diverse plaatsen.

Op vrijdagavond 24 april 2015 organiseert de stichting Armeense Genocide Monument Almelo in samenwerking met de Armeens Apostolische Kerk in Almelo vanaf 18.15 uur een herdenkingsbijeenkomst van de Armeense Genocide die op deze datum precies 100 jaar geleden begon. Daarop vooraf aansluitend organiseert het Comité 1915, een samenwerkingsverband van Aramese en Armeense organisaties in Twente, een Stille Tocht. Deze zal om 16.00 uur van start gaan van de ingang van de R.K. Begraafplaats (Kerkhofsweg 1 Almelo) waar ook later naar Almelo en omgeving gevluchte overlevenden van de genocide begraven liggen en naar schatting anderhalf uur later aankomen bij het terrein van de Armeense Kerk (Vriezenveenseweg 174 Almelo) waar der herdenkingsbijeenkomst zal plaatsvinden.