Peetoom vervangt Leers

Ruth Peetoom, voorzitter van het CDA, zal spreken tijdens de werkdag voor vluchtelingen op 5 november. Zij vervangt minister Leers die ‘vanwege te drukke werkzaamheden verhinderd is’. 

Het programma van de werkdag is verder niet veranderd. Maarten den Heijer zal een inleiding verzorgen en er zijn diverse workshops. Het is de bedoeling dat Ruth Peetoom omstreeks tien voor elf het woord krijgt en ingaat op de worsteling die het CDA heeft gekend rond de vragen van Mauro, de spanning om als politieke partij binnen de formele kaders positie te kiezen en de verlangens om het begrip ‘compassie’ recht te doen in het partijbeleid.

Ruth Peetoom heeft een verleden bij de Raad van Kerken. Zij was namens de Raad afgevaardigd naar Oikocredit, de internationale financieringsorganisatie. Als predikant in protestants Utrecht kent ze het kerkelijke begrippenkader van binnenuit. Wilt u verder lezen, klik hier