Eenzaamheid

 

Een week tegen eenzaamheid. De coalitie ERBIJ organiseert in de week van 26 september tot en met 1 oktober de Week tegen Eenzaamheid. 

Op verschillende plaatsen in het land worden activiteiten georganiseerd. Deze evenementen zijn georganiseerd door de deelnemende organisaties aan de coalitie of op eigen initiatief van mensen die iets willen doen tegen eenzaamheid. 

In de samenleving lijkt eenzaamheid steeds meer een taboe te worden. Want waarom zou je eenzaam moeten zijn als er zoveel mogelijk is op het gebied van communicatie? Je kunt online of via je mobieltje contact leggen met iedereen. Toch zijn veel mensen eenzaam. Misschien wel omdat mensen de draad kwijtraken in de overvloed van manieren om contact te leggen. In de Week tegen Eenzaamheid wordt hier aandacht aan besteedt. Maar dat niet alleen; mensen wordt gevraagd in actie te komen en zelf iets te doen tegen eenzaamheid. 

Zelf iets doen kan op iedere dag in de week. Maar ook op zondag. Zondag 26 september is de eerste dag van de week tegen eenzaamheid. Deze zondag is er de kans om in de viering extra aandacht te besteden aan eenzaamheid en eenzamen. Samen met een aantal anderen heeft de Raad van Kerken wat materiaal verzameld om te gebruiken in de liturgie. Dit materiaal is hier te vinden. 

Voor meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid: www.eenzaam.nl