Werkdag voor vredesweek

Bezoekers van de vredeswerkdag kunnen zich op zaterdag 9 mei voorbereiden op de Vredesweek 2009. IKV Pax Christi organiseert de werkdag in Utrecht voor iedereen die in de week van 19 – 27 september een activiteit wil organiseren in de buurt, op school, in de kerk of in ander verband. Naast inspiratie is er op de werkdag ook volop ruimte om nieuwe contacten en ideeën op te doen en is er werkmateriaal beschikbaar.

Oud-minister en IKV-voorzitter Jan Pronk en president van Pax Christi Nederland, bisschop Ad van Luyn geven hun visie op het vredesweekmotto “Naar een nieuw klimaat van vrede”. Hoe creëren wij een klimaat van vrede, op lokaal, nationaal,  Europees en internationaal niveau? Wat is onze eigen verantwoordelijkheid in het creëren van een dergelijk maatschappelijk klimaat en hoe kunnen we hier gezamenlijk het beste vorm aan geven?

Na een pauze kunnen de bezoekers in workshops kennis maken met manieren om zelf in de vredesweek aan de slag te gaan. Er zijn praktische workshops zoals “Hoe gebruik ik de liturgiekrant bij mij in de kerk” en inhoudelijke workshops als over Israël /Palestina. Andere zijn erop gericht om ervaringen en tips uit te wisselen over het organiseren van een evenement.

De Liturgiekrant ligt op de werkdag klaar. Ook kan er materiaal besteld worden, zoals de poster, DVD, en het onderwijspakket. Alles bedoeld om in de vredesweek aan de slag te gaan. Vorig jaar kwamen er 150 mensen af op dit evenement. Dit jaar verwacht de vredesorganisatie 300 deelnemers.

Aanmelden voor de werkdag kan op www.vredesweek.nl. De dag begint om 10.30 uur en is afgelopen om ongeveer 16.00 uur. De dag start in de Catharijne Bioscoop op het winkelcentrum Hoog Catharijne en heeft haar vervolg op het naastgelegen kantoor van IKV Pax Christi en vergadercentrum Meeting Plaza.