Isolement leidt tot radicalisering

Isolement van afgewezen asielzoeker belangrijke oorzaak radicalisering (Trouw 11 april 2017)

De Raad van Kerken is al jaren voorstander van goede opvang voor asielzoekers. De Raad is van mening dat begeleiding hier onlosmakelijk bij hoort. Verschillende organisaties zoals Inlia in Groningen, maar ook Stek in Den Haag, laten in de praktijk zien hoe begeleiding en opvang tot resultaten leidt.

Dankzij de intensieve begeleiding keren sommige mensen vanuit deze opvang terug naar land van herkomst, anderen komen alsnog in een procedure terecht of vinden via andere wegen een weg naar zelfstandigheid. In deze opvang worden mensen als mens gezien en erkend.

Twee hoogleraren bepleiten vandaag in dagblad Trouw dat opvang en begeleiding radicalisering van uitgeprocedeerde asielzoekers kan voorkomen.

Lees het artikel in Trouw via deze link: www.trouw.nl/isolement-van-afgewezen-asielzoeker-belangrijke-oorzaak-radicalisering

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan