Reactie op komst moslimgemeenschap

Moslims kochten dertig hectare grond vlakbij een christelijke kerk in Memphis. Pastor Steve Stone wist niet wat hij hoorde. De moslims zouden neerstrijken op een plek net aan de andere kant van de straat. Precies tegenover de kerk. Hij wist niet goed hoe hij moest reageren. Hij ging in gebed en vroeg wat hij moest doen.

In een filmpje op Youtube vertelt dr. Bashar A. Shala van de moslimgemeenschap, dat de moslims een plaats zochten van gebed en gemeenschap. Dat blijkt op dit moment niet eenvoudig in de Verenigde Staten met de herinneringen aan 9/11 nog in het hoofd van menige Yankee.

En toen op een dag, reed Shala door de straat en zag hij een grote bannier bij Heartsong Church met de tekst: Heartsong Church welcomes Memphis Islamic Center in the neighbourhood. Op een video van drie minuten komt vervolgens een lid van de christelijke gemeenschap, Mark Sharpe aan het woord, die vertelt hoeveel moeite hij heeft gehad met de ontwikkelingen. Toen het centrum niet op tijd klaar was, gebeurde er weer iets anders. Wil je weten wat? Bekijk de video.

Bron: YouTube

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan