Actueel

We organiseren allerlei momenten waarop we met jou op pad gaan.
Je vindt op deze pagina de belangrijkste activiteiten, zoals ze zijn uitgezet. 

Kom op, doe mee. 

       
     Terschelling    Herademing
 Walk of Peace


Terschelling


De taakgroep Pelgrimage organiseert van 26 tot 28 oktober 2018 een pelgrimage in het kader van het nationale kerkenfestival, dat plaatsvindt op het eiland Terschelling. Klik hier voor achtergronden bij Terschelling.   
Herademing
Het blad Herademing heeft vier themanummers uitgebracht over de pelgrimage. Het laatste nummer van 2016 gaat over de bestemming. Daarin zijn ook bijdragen opgenomen vanuit de Raad van Kerken. De vier uitgaven zijn tegen gereduceerd tarief te verkrijgen bij uitgeverij Kok.
   


Walk of Peace
Op 17 september 2017 houdt de taakgroep Pelgrimage een walk of peace. De walk past in het kader van de vredesweek. Hierin werkt de taakgroep samen met Pax. Details komen later naar buiten. 


 De taakgroep Pelgrimage van de Raad van Kerken stelt zich ten doel de pelgrimage van gerechtigheid en vrede breder ingang te doen vinden in Nederland.  


Om idee te geven van hoe het Nederlandse proces zich verhoudt tot de ontwikkelingen wereldwijd schreef Kees Nieuwerth een stukje 'hoe ver zijn we' na de bijeenkomst van het centraal comité van de Wereldraad, eind juni 2016 in Trondheim. Klik hier

 

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl