Bijna 1.000 Nederlanders naar Wereldjongerendagen

Deze zomer reizen er vanuit Nederland zo’n duizend jongeren af naar de rooms katholieke Wereldjongerendagen in Lissabon. Dat aantal is genoemd door de Portugese organisatie. De Wereldjongerendagen vinden plaats van 1 tot en met 6 augustus.

‘Dit mooie aantal kan zich meten met het aantal Nederlandse pelgrims dat deelnam aan eerdere edities van de Wereldjongerendagen (WJD), zoals Krakau in 2016 en Madrid in 2011. Het is een hoopvol signaal, dat aangeeft dat de Nederlandse jonge kerk leeft en in de startblokken staat om in beweging te komen’, zegt projectleider Jochem Oor.

Rise Up

De dagen vinden van 1 tot en met 6 augustus plaats in Lissabon. Van het totale aantal Nederlandse deelnemers worden er ongeveer 800 verwacht bij de Nederlandse ‘Rise Up’ ochtenden op 2, 3 en 4 augustus. Tijdens die ochtenden gaan de deelnemende Nederlandse bisschoppen samen met de aanwezige Nederlandse jongeren in op de onderwerpen die paus Franciscus heeft bepaald voor de drie bijeenkomsten: Integrale ecologie, Sociale vriendschap en Barmhartigheid.

Deze onderwerpen zijn bepaald aan de hand van de twee encyclieken van paus Franciscus: Laudato si’ en Fratelli tutti. De bisschoppen Mgr. Hendriks, Mgr. Van den Hende, Mgr. Mutsaerts, Mgr. Van den Hout, Mgr. Toorts en Mgr. De Jong reizen met de jongeren mee naar Lissabon.