Lopend vuur

Sinds 1 maart loopt er een vuur door Nederland! Van Delfzijl tot Den Haag en van Valkenburg tot Zutphen: overal in het land vinden wakes en tochten plaats voor een humaan en rechtvaardig migratiebeleid. 

De eerste 21 wakes en 410 kilometer zitten er inmiddels ruimschoots op, het Lopend Vuur is aan! Dwars door Nederland wordt er gewaakt, gelopen en gefietst. Afgelopen weekend waren er wakes in Zwolle, Lochem, Nuenen, Bergen, Soesterberg, Arnhem en Eindhoven. Samen laat men zien dat er draagvlak is voor een humaan migratiebeleid. 

Gevolgen van beleid

20.000 mensenlevens die verloren zijn gegaan door verdrinking in de Middellandse Zee, 16.500 mensen die op dit moment in mensonterende omstandigheden leven op de Griekse eilanden, 10.000 mensen die te maken hebben met Bosnische vrieskou en gewelddadigheden van de Kroatische grenspolitie: Dat zijn niet zomaar een paar incidenten, maar gevolgen van beleid. Beleid dat gericht is op het ontmoedigen en afschrikken van potentiële vluchtelingen en migranten, ten koste van mensenlevens. Kom in actie, loop mee en vuur de Nederlandse politici aan: ga voor humaan migratiebeleid!

Na bijna 50 wakes en vier tochten vanuit Limburg, Gelderland, Groningen en Friesland zullen de deelnemers op 16 maart aankomen in Den Haag. Daar wordt kamp Moria nagebouwd. Politici, organisaties en sympathisanten zijn van harte welkom om de lopers te verwelkomen op 16 maart en te waken tijdens de stembusgang op 17 maart.

Lopend Vuur wordt georganiseerd door Vluchtelingencomité Groningen en Stichting MiGreat

De actie in Den Haag is een gezamenlijk initiatief van SOS Moria, No More Morias, Vluchtelingencomité Groningen en Stichting MiGreat