Kerkproeverij

Op initiatief van de Raad van Kerken wordt in het weekend van 9 en 10 september de campagne Kerkproeverij gehouden. Kerkenraden en parochiebesturen kunnen plaatselijk meedoen door hun achterban te vragen om op die zondag (of zaterdag) iemand anders uit te nodigen om mee te gaan naar de kerk. Op die manier kunnen ze de ervaring opdoen wat het is een kerkdienst bij te wonen. De drempel om later nog eens te komen wordt lager. En als trouwe gemeenteleden raken we iets meer vertrouwd met het idee dat we een uitnodigende gemeente mogen zijn.

Feestelijke kick-off
Om de kerkelijke eenheid te vieren bij Kerkproeverij, organiseren we een feestelijke kick-off op vrijdag 1 september om 11.00 uur bij de St. Joriskerk in Amersfoort. Tijdens deze aftrap van de campagne snijden we met elkaar de spectaculaire Kerkproeverij-taart aan, gebakken door de winnares van Heel Holland Bakt 2016, Annemarie Pronk. Verdere informatie volgt nog.

Laatst toegevoegd: Mogelijkheid om gratis (!) een doos met Bijbeltjes (Nieuwe Testament) te ontvangen om weg te geven. Klik hier.

Er zijn diverse hulpmiddelen die kunnen helpen bij de organisatie. We geven hieronder een opsomming.

CAMPAGNEMATERIAAL:

1. Wilt u het logo van kerkproeverij gebruiken? klik hier. (klein / voor drukwerk, of pdf)

2. Wilt u kaarten gebruiken bij de campagne? Klik hier.

3. Wilt u posters gebruiken bij de campagne? Klik hier.

4. Wilt u tips om mensen uit te nodigen? Klik hier.

5. Wilt u een toerustingsboek vanuit de RK-achtergrond? Klik hier.

6. Wilt u een toerustingsboek van Michael Harvey? Klik hier.

7. Wilt u een gratis box met Nieuwe Testamentjes om weg te geven? Klik hier

8. Wilt u suggesties voor meditatie en bezinning (PKN-achtergrond)? Van Wim Hendriks: klik hier; van Sophie Hofstee: klik hier. Wilt u suggesties voor meditatie voorafgaand aan de zondag van de kerkproeverij van Jeroen Herben (Leger des Heils)? Klik  hier voor de introductie en hier voor de uitwerking.

9. Wilt u ideeën om meer dan alleen een dienst te organiseren? Klik hier.

10. Wilt u een promotiefilmpje laten zien voor 9 / 10 september? Klik hier of klik hier (YouTube)
Voor het tweede promotiefilmpje 'Ben jij erbij?': klik hier
Voor een inspirerend voorbeeld van een promotiefilmpje uit Zwolle: klik hier.

11. Wilt u ideeën opdoen hoe u een mystery guest kunt laten observeren? Klik hier (Hillsong Church), klik hier (Uniting Church), klik hier (Haagse kerken) en klik hier (pleidooi Harvey)

12. Wilt u meer informatie in algemene zin? Bezoek de website  www.kerkproeverij.nl

13. Wilt u de gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik: info@kerkproeverij.nl Op dit mail adres kunt u ook uw kerk aanmelden als deelnemer aan de Kerkproeverij.

14. Wilt u achtergronden lezen in een boek over de initiatiefnemer Michael Harvey? Klik hier voor impressies waarin hij aan het woord komt.

15. Wilt u weten welke kerken er mee doen en wie de landelijke coördinatoren zijn? Klik hier

16. Wilt u een video zien met Michael Harvey in het kader van een geloofsgesprek? Klik hier (KRO/NCRV)

17. Wilt u zien hoe de Amerikanen zich voorbereiden op hun Back to Church Sunday van 2017 (hun editie van Kerkproeverij) en glimlachen om de manier waarop ze humor in hun promotiefilmpjes inzetten? Klik hier

18. Wilt u een theologische discussie over het begrip 'gastvrijheid' lezen? Klik hier voor een reflectie op hoofdstuk 4 'gastvrijheid' van het boek 'Heilige onrust' van Frits de Lange.

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan