Programma Vredesweek
nader bekend

Tijdens de Vredesweek 2022 (17 t/m 25 september) vinden, naast het centraal programma, in het hele land veel activiteiten plaats. De agenda met lokale activiteiten blijft zich vullen. Een uitgebreid overzicht van alle activiteiten en locaties is te vinden in de Vredeweek-agenda.

Zaterdag 17 september start de Vredesweek om 12.00u met stiltekringen door het hele land. In Utrecht wordt tijdens de Vredesweek een Centraal Programma georganiseerd. Die avond vindt in Tivoli Utrecht het programma ‘De toekomst van vrede in Europa’ plaats. Daar wordt een blik geworpen op de nabije en verre toekomst van vrede in Europa. 

Zondag 18 september is er in de Domkerk de jaarlijkse nationale Vredesweeklezing. Deze zal dit jaar verzorgd worden door Mpho Andrea Tutu van Furth, de Zuid-Afrikaanse anglicaanse priester, auteur, activist en dochter van aartsbisschop Desmond Tutu.

Woensdagavond 21 september vindt in Tivoli Utrecht het programma ‘Generatie Vrede: wat is vredesactivisme anno nu?’ plaats. Met een intergenerationeel gesprek over vredesactivisme en de lessen die een nieuwe generatie vredesactivisten kan leren van de reuzen op wiens schouders zij nu staan. Ook vindt deze avond de jaarlijkse uitreiking van de PAX Duif-prijs plaats.

Nacht van de Vrede

Onder de noemer ‘The Revolution is Female’ wordt zaterdagavond onderzocht hoe traditionele gendernormen bepalen hoe macht verdeeld wordt: van de huiselijke sfeer tot de politieke arena.

Tijdens de – aansluitende – Nacht van de Vrede worden er op verschillende plekken in Utrecht (centrum) activiteiten georganiseerd, zoals een lezing, debat en filmvoorstelling.

Zondag 25 september wordt de vredesweek (vanaf 12.30u) afgesloten met de Walk of Peace in Den Haag. De Walk of Peace is een wandeling in, van en voor Vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar kunnen oplopen.