Vredeswandeling Gemeenschap van Sant’Egidio


  • Datum:
  • Locatie: OLV Kerkplein
  • Adres: Hoofdstraat 18, Apeldoorn

Voor de Gemeenschap van Sant’Egidio bestaat de inzet voor de oecumene uit vriendschap, gebed en het zoeken naar wereldwijde eenheid onder de christenen. Sinds de eerste Wereldgebedsdag voor de Vrede, die paus Johannes Paulus II in Assisi bijeenriep in 1986 was de Gemeenschap getroffen door de uitnodiging van de paus om ‘de boodschap van vrede te blijven verspreiden en de geest van Assisi te beleven’. Sindsdien heeft de Gemeenschap jaarlijks een pelgrimage van de vrede georganiseerd in verschillende steden in Europa en ten zuiden van de Middellandse Zee.

Op maandag 1 januari, de Werelddag voor de Vrede, houdt de Gemeenschap van Sant’Egidio een vredeswandeling in Apeldoorn. Met het licht van fakkels en de namen van landen waar gewapende conflicten zijn, trekken deelnemers uit meeleven met de oorlogslachtoffers door de stad.

De Gemeenschap van Sant’Egidio is er van overtuigd dat vrede begint in het hart van iedere mens. Samen kunnen mensen van goede wil de haat en angst voor de ander overwinnen. De vredeswandeling wordt gehouden met vertegenwoordigers van vele tradities en loopt langs oorlogsmonumenten, moskee en synagoge. De vredeswandeling wordt afgesloten met verschillende sprekers, een vredesritueel en een vredesfeest.