Wat gebeurt er als een oude psalm opnieuw klinkt – niet in de kerk, maar in een concertzaal? Of wanneer een hedendaagse kunstenaar zich laat inspireren door religieuze symboliek, zonder zichzelf als gelovig te beschouwen? Wat maakt een kerkgebouw eigenlijk ‘heilig’, wanneer het ook dienstdoet als tentoonstellingsruimte of theater? Dergelijke vragen komen bij elkaar in het symposium. Een rijke middag voor wie zoekt naar betekenis tussen het esthetische, het spirituele en het culturele.
De grenzen tussen kunst, erfgoed, en geloof zijn in beweging. Rituelen worden heruitgevonden, religieus erfgoed krijgt nieuwe betekenissen, en kunstenaars en erfgoedprofessionals zoeken naar vormen waarin spiritualiteit en esthetiek elkaar raken.
Het symposium Bewegen tussen kunst, erfgoed en geloof verkent deze spanningsvelden en mogelijkheden. In lezingen, workshops en gesprekstafels en afgesloten met een concert door het Nederlands Bach Consort, waarin kunst, liturgie en spiritualiteit tot klinken komen.
Het symposium wordt georganiseerd door het Instituut voor Rituele en Liturgische Studies (IRiLiS, PThU), het Dominicanenklooster Zwolle en het Kenniscentrum voor Theologie van de PThU.
Kosten zijn € 50,- en aanmelden kan via de website. Aanmelden voor alleen het concert is ook mogelijk.