Interreligieuze klimaatviering


  • Datum:
  • Locatie: Vrijburg
  • Adres: Diepenbrockstraat 46, Amsterdam
  • Organisatie: Remonstrantse gemeente Vrijburg

Voorafgaand aan de landelijke Klimaatmars ‘Mensen boven winst´ op 31 mei op de ZuidAs zullen hindoes, boeddhisten, moslims, joden, humanisten en christenen hun zorg uiten over de toenemende, onontkoombare klimaatcrisis. Ook politicus en schrijver Jan Terlouw neemt deel aan de Klimaatviering ‘Moeder Aarde boven winst’. De levensbeschouwingen spreken zich uit tegen de grenzeloze zucht naar winst van grote bedrijven. Vanuit hun levensvisie geven ze stem aan het verlangen om Moeder Aarde hiertegen te beschermen.

De viering vindt om 12.30 plaats in Vrijburg, het kerkgebouw van de Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. Een kwartier lopen van de ZuidAs. Rachelle van Andel, predikant van Vrijburg: “Een leefbare aarde glipt door onze vingers heen. En degenen die daar het minst verantwoordelijk voor zijn, lijden er het meest onder. We hebben plaatsen nodig waar we elkaars stemmen horen en versterken. Dat hebben wij voor ogen met deze Interreligieuze Klimaatviering.” Naast Jan Terlouw werken vertegenwoordigers en kunstenaars van diverse levensbeschouwingen  aan de viering mee.

Want terwijl de klimaatcrisis inmiddels alles bedreigt wat ons lief is, gaan grote bedrijven rustig door met het financieren en faciliteren van projecten die grote schade toebrengen aan natuur, milieu en mens. De landelijke demonstratie op de ZuidAs wordt georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, FNV, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, Fossielvrij NL, Milieudefensie, DeGoedeZaak en TNI.