Symposium ‘Het leven lichter maken door duurzame relationele verbinding’


  • Datum:
  • Locatie: Mattheüskerk
  • Adres: Hendrika van Tussenbroeklaan 1a, Utrecht

Op dit symposium – met thema ‘Het leven lichter maken door het scheppen van een duurzame relationele verbinding in de dagelijkse levenssituatie.’ – wordt de Landelijke My Home Community gepresenteerd. Een nieuwe werkwijze voor kerken om beter in contact te komen met sociaal kwetsbaren.

De dag biedt een afwisselend interactief programma met muzikale intermezzo’s en sprekers.

Kerken met Stip is een vereniging van 70 kerken in het hele land met een grote diversiteit die verbinding zoeken met mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aanvankelijk ging het vooral om mensen die vrijkwamen uit detentie en hun familie, maar later is de doelgroep uitgebreid naar anderen die sociaal kwetsbaar zijn. In de praktijk is gebleken dat deze verbindingen – ondanks veel inzet en goede wil – niet gemakkelijk tot stand komen. Het contact komt niet van de grond, of vervluchtigt al na korte tijd. Om hier gerichter aan te werken heeft Kerken met Stip, ondersteund door Kerk in Actie, een nieuwe werkwijze ontwikkeld in de Landelijke My Home Community.

Op het symposium wordt deze Landelijke My Home Community gepresenteerd en gaan wij op zoek naar factoren die bijdragen aan de totstandkoming van een duurzame relationele verbinding.