Oecumenelezing 2024 - Samenleven na de groei

Oecumenelezing 2024 - Samenleven na de groei
Het thema van de Oecumenelezing 2024 luidt 'Samenleven na de groei - op zoek naar een alternatief voor het neoliberale denken'. De lezing wordt gehouden door econoom Paul Schenderling MSc en vindt plaats op vrijdag 12 april van 13.30 - 16 uur in de Geertekerk te Utrecht. Aanmelding is vanaf nu mogelijk!

Direct aanmelden of Meer lezen

Ramadangroet aan de moslimgemeenschap in Nederland

Ramadangroet aan de moslimgemeenschap in Nederland
Met deze groet wenst de Raad van Kerken de moslimgemeenschap in Nederland een gezegende Ramadan toe. Ramadan vindt dit jaar plaats vanaf de avond van zondag 10 maart tot de avond van maandag 8 april. U kunt de groet downloaden voor verspreiding in uw eigen netwerk.

Meer lezen

Raad organiseert online bijeenkomst voor lokale raden van kerken

Online bijeenkomst lokale raden van kerken
Op woensdagavond 13 maart organiseert de Raad van Kerken Nederland een online bijeenkomst voor vertegenwoordigers van lokale raden van kerken of andere samenwerkings-verbanden.

Aanmelden kan nog tot maandag 11 maart!

Meer lezen

Van de Streek spreekt voor Europese politici over dreiging populisme

Van de Streek spreekt voor Europese politici over dreiging populisme
Tijdens een dialoogbijeenkomst in het Europese Parlement sprak drs. Hillie van de Streek over de waarden waarheid, gerechtigheid en vrede. Dit deed ze namens de CEC, de Europese Kerkenconferentie.

Meer lezen

14 maart: Kerk en de doorwerking van het slavernijverleden

Bezinning verwerking slavernijverleden
De werkgroep Heilzame Verwerking Slavernijverleden organiseert vier avonden over ingesleten patronen m.b.t. het slavernijverleden. Spreker op deze derde avond is Thandi Soko - De Jong. Reflectie: ds. René de Reuver.

Meer lezen

20 maart: Amazing Grace -
De slavenbijbel

Amazing Grace - de slavenbijbel
'Amazing Grace' is een reeks activiteiten rond slavernij en bevrijding daarvan in verleden en heden, georganiseerd vanuit de Dominicanenkerk in Zwolle. De titel van de reeks is ontleend aan het beroemde lied over onderdrukking en bevrijding.

Meer lezen

25 jaar Iona Community Nederland

Weekend Iona Community
De Iona Community in Nederland bestaat 25 jaar. Het jaarlijkse weekend in Dopersduin van 24 – 26 mei 2024 is een goede gelegenheid hierbij stil te staan. Nieuwelingen zijn welkom om kennis te maken met de spiritualiteit van Iona.

Meer lezen
facebook twitter