De Week van gebed is begonnen!

De Week van gebed is begonnen!
In vele kerken wereldwijd begint op zondag 21 januari de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van christenen. Miljoenen christenen zullen elkaar tijdens de komende acht dagen ontmoeten om samen te bidden en te vieren. Lees meer over het thema en doe mee!

Meer lezen

Omzien naar elkaar in tijden van polarisatie

Op 29 januari 2024 verwelkomt het interreligieuze platform In Vrijheid Verbonden Prinses Beatrix bij de jaarlijkse bijeenkomst in Tivoli Vredeburg. Het thema luidt 'Omzien naar elkaar in tijden van polarisatie’. Er zijn nog plaatsen.

Meer lezen

Online bijeenkomst lokale raden van kerken

Op woensdagavond 13 maart vindt een online bijeenkomst plaats voor vertegenwoordigers van lokale raden van kerken of andere oecumenische samenwerkingsverbanden. Meld u alvast aan of save the date!

Meer lezen

Deze wereld omgekeerd, of:Massamigratie is een mythe

'Alleen beschaving lost het migratie-vraagstuk op'. Dat betoogt prof. dr. Goos Minderman, voorzitter van de CCME, de commissie voor migranten van de Europese kerken. Want massamigratie is een mythe.

Meer lezen

Een progressieve kerk? Google vindt de Remonstranten

In haar pelgrimage langs de lidkerken van de Raad van Kerken is algemeen secretaris ds. Christien Crouwel in Den Haag voor een kerkdienst en een ontmoeting met jongerenvereniging Arminius van de Remonstranten.

Meer lezen

12 april: Oecumenelezing met Paul Schenderling

Oecumenelezing
Hoofdspreker is econoom Paul Schenderling, oprichter en programmaleider van de denktank Postgroei Nederland.

Meer lezen

Afscheid van Roland Meeuwsen

Afscheid van Roland Meeuwsen
Eind december nam onze medewerker communicatie Roland Meeuwsen afscheid van de Raad om zich weer te wijden aan zijn eigen communicatiebedrijf.

Meer lezen
facebook twitter