Beste vrienden, vriendinnen, abonnees en belangstellenden,

Aan het einde van dit jaar bedanken we u voor uw betrokkenheid bij ons werk. Die betrokkenheid geeft ons als Raad van Kerken in Nederland de steun en moed om ons werk voort te zetten.

In hun adventsgroet vragen secretaris Christien Crouwel en voorzitter Geert van Dartel om in deze donkere wereld waakzaam te blijven en het lampje van je geloof niet uit te laten gaan. 'Als wij onze lampen brandend kunnen houden, ondanks de storm aan somber nieuws die ze keer op keer dreigt uit te blazen, dan kunnen we de lichtpunten zijn voor ieder in deze wereld die dat licht zo hard nodig heeft en zo de weg bereiden voor de komst van Christus.'

Om ervoor te zorgen dat het werk van de Raad in de komende jaren door kan gaan, vragen we u in deze laatste Nieuwsbrief van 2023 om een financiële bijdrage aan ons werk. Dat kunt u doen via de oranje doneerknop hieronder. Onze hartelijke dank daarvoor!

Adventsgroet 2023:
Bakens van licht blijven

Temidden van donkere berichten uit verschillende delen van de wereld sturen Christien Crouwel en Geert van Dartel namens de Raad van Kerken een groet van licht aan allen die zich betrokken voelen bij het werk van de Raad.

Meer lezen

Raad vraagt om inzet voor Palestijnse christenen

In een open brief d.d. 30 november heeft de Raad van Kerken een dringend appel gedaan op premier Rutte en de ministers Bruins Slot, Ollongren en Schreinemacher om zich in te zetten voor Palestijnse christenen.

Meer lezen

Klimaattop COP28 in Dubai: De bevindingen van Marijke van Duin in zes blogs

Van 30 november tot en met 12 december is de wereld in Dubai bijeen voor klimaattop COP28. Marijke van Duin – sinds 2000 lid van de klimaatwerkgroep van de Wereldraad van Kerken – volgt de top op de voet en schrijft over haar bevindingen.

Meer lezen

Radboud Universiteit opent centrum voor integrale ecologie

Laudato Si’ instituut nieuw centrum integrale ecologie
Op 1 december werd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen een nieuw centrum voor integrale ecologie geopend. Het richt zich op de verspreiding van het gedachtegoed van de pauselijke encycliek Laudato Si’.

Meer lezen

Raad spreekt zich uit tegen antisemitisme

Het lijkt zo vanzelfsprekend: een democratische samenleving waarin geen plaats in voor discriminatie, in welke vorm dan ook. Helaas laten de gebeurtenissen van de laatste tijd in ons land iets anders zien.

Meer lezen

Week van gebed
voor eenheid 2024

Veel kerken bereiden zich voor op de aanstaande Week van gebed voor eenheid, van 21 tm 28 januari 2024. Het thema voor deze week luidt ‘Heb God lief en je naaste als jezelf’, is ontleend aan de parabel over de barmhartige Samaritaan.

Meer lezen

Vacature
Algemeen secretaris

Wilt u een sleutelrol spelen in de versterking van de oecumenische samenwerking in ons land? Omdat onze huidige secretaris binnenkort vertrekt, zoeken wij een inspirerende algemeen secretaris.

Meer lezen

Vacature medewerker communicatie

Ben jij een gedreven communicatie-professional die het werk van de Raad van Kerken in Nederland goed voor het voetlicht wil brengen? Dan is deze centrale rol binnen de Raad een mooie uitdaging voor je.

Meer lezen
facebook twitter