Woensdag 15 november: webinar Week van gebed

Op woensdagavond 15 november kunnen mensen die aan de slag gaan met de voorbereiding van de Week van gebed voor eenheid aansluiten bij een online webinar met praktische tips.

Meer lezen

Week van gebed 2024: materialen beschikbaar

Voorbereidingsboekje, reflecties en gebedspunten, kaartjes, kinderboekjes, posters en het spandoek: alle materialen voor de Week van gebed voor eenheid 2024 zijn nu beschikbaar in de webshop.

Meer lezen

Kerken vragen EU om hulp voor Armeense bevolking

Kerken vragen EU om hulp voor Armeense bevolking
De Conferentie van Europese Kerken (CEC) en de Wereldraad van Kerken (WCC) hebben hun bezorgdheid geuit aan de Europese Unie in verband met de uittocht van bijna de gehele etnisch Armeense bevolking van Nagorno-Karabach.

Meer lezen

Gebed om ontferming voor Israël en Gaza

Gebed om ontferming
In deze duistere tijd, waarin vrede verder weg lijkt dan ooit, zijn we als christenen geroepen de hoop levend te houden en ons gebed gaande. Met het oog op de oorlog in Israël en Gaza schreef Justin Welby, aartsbisschop van Canterbury, het volgende gebed.

Meer lezen

Interreligieus gebed voor de schepping

Klimaatmars voorafgegaan door interreligieuze viering
Voorafgaande aan de klimaatmars op zondag 12 november in Amsterdam, vindt er om 12.30 uur een interreligieuze viering in de Amsterdamse Westerkerk plaats. Vanuit verschillende tradities wordt gebeden en gevierd rond het thema 'schepping'.

Meer lezen

Shubh Divali! Groet aan de Hindoe-gemeenschap

Shubh Divali!
De contactgroep Hindoes-Christenen van de Raad van Kerken brengt een Divali-groet uit met de bedoeling dat kerken en parochies die werken in een omgeving waar ook veel hindoes wonen een groet kunnen overbrengen. Het Divali-feest vindt dit jaar plaats op zondag 12 november.

Meer lezen

NBG presenteert
Migration Bible

Voor migratietheoloog Samuel Lee is de Migration Bible ‘een droom die uitkomt’. Als lid van de internationale redactie van deze uitgave naam Lee een exemplaar van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap in ontvangst.

Meer lezen

Laudate Deum: een tekst- en discoursanalyse

Volgend op zijn onderzoek ‘Laat de Kamer zich bekeren’, beschouwt Rick de Vries op persoonlijke titel in dit tweeluik de -deze maand verschenen- pauselijke brief Laudate Deum. Een noodkreet over de huidige klimaatcrisis.

Meer lezen
facebook twitter