Eerste nieuwsbrief 2019

Kerkennacht 

21 – 23 juni 2019

 

Is dit óók kerk?

 


Via deze nieuwsbrief wil de Stuurgroep Kerkennacht Nederland ervaringen en plannen uit het land delen met belangstellenden en deelnemende kerken. Kerkennacht 2019 wordt weer een bijzonder weekend, waarin bezoekers kunnen zien welke schatten de Nederlandse kerken herbergen. 


Is dit óók kerk?

Tijdens de Kerkennacht laten plaatselijke kerken en geloofsgemeenschappen in het hele land zien dat je in hun kerk verrassende dingen kunt beleven. De kerk heeft bij sommige mensen een stoffig imago. Maar dat is lang niet altijd terecht! Onder het motto 'Is dit óók kerk?' stellen kerken zichzelf open en laten ze een ongekende kant zien. Zo dagen ze de bezoekers uit het beeld van de kerk bij te stellen’.
Wilt u meer lezen over het thema? Klik dan door naar de website van de Kerkennacht

Nieuwsbrief
De Kerkennacht is een initiatief van de Raad van Kerken in Nederland en vindt in 2019 voor de vijfde keer plaats. De landelijke stuurgroep coördineert en verbindt, en zorgt voor publiciteit in landelijke media, online en offline. Deze nieuwsbrief is een van de middelen; deze wordt verstuurd aan deelnemende kerken en andere geïnteresseerden. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan eenvoudig, door een bericht te sturen aan kerkennachtnl@gmail.com. U ontvangt dan met regelmaat nieuws, tips en andere wetenswaardigheden rond Kerkennacht 2019 in uw mailbox. 
 

Publicatie

Het is de bedoeling dat de Raad van Kerken begin 2019 een publicatie uitbrengt met als leidmotief 'de verrassende kerk'. Hebt u suggesties voor thema's en artikelen? Of een mooi voorbeeld van 'een kerk die verrast'? Tip ons via rvk@raadvankerken.nl. Wellicht kunnen we uw verhaal gebruiken als begin van een artikel. Het is de bedoeling dat er een boeiende collage ontstaat rond de focus 'Is dit óók kerk?'


Deelnemende kerken / plaatsen
Bij de stuurgroep is op dit moment bekend dat kerken uit een aantal plaatsen deelnemen aan Kerkennacht 2019.

Doet uw kerk / gemeente ook mee? Stuur een berichtje via de mail en we noteren ook uw gemeente in de lijst. Het is de bedoeling dat de deelnemerslijst gaat groeien!


Inspiratie krijgen voor een Kerkennacht in uw gemeente?
Enkele tips:

  • Bekijk de lijst met ideeën eens, die op de website van de Kerkennacht staat. 
  • Leg je oor te luister bij bezoekers van eerdere jaren. Wat vonden ze goed, wat minder geslaagd?
  • Beleg een brainstormsessie rond het thema 'Is dit óók kerk?'

Contactpersoon?

Bent u contactpersoon voor de Kerkennacht in uw gemeente? Wilt u deze nieuwsbrief dan verspreiden binnen uw werkgroep / gemeente?
Bent u geen contactpersoon (meer)? Wilt u deze nieuwsbrief dan doorsturen aan de organisatie en de naam van de nieuwe contactpersoon doorgeven via kerkennachtnl@gmail.com?

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 3
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl