Alkmaar, 21-27 mei 2018: Feestweek van de Oecumene

'De ander / de Ander verstaan' is het thema van de Feestweek van de Oecumene 2018 in Alkmaar, 21 t/m 27 mei 2018. U moet er even voor gaan zitten om het goed te begrijpen. Wilt u het echter in praktijk brengen dan hoeft u dat geen grote inspanning te kosten. Vaak zijn openheid en nieuwsgierigheid al ruimschoots voldoende. De ander staat daarbij voor de medemens, met die wij samen in onze stad leven. De Ander, met een hoofdletter, staat voor God die al eeuwen in Alkmaar aanwezig is door het geloof van de bewoners en in de gebouwen die opgericht zijn, om Hem te eren.

U bent welkom om de activiteiten te bezoeken en kunt op bijna iedere dag te gast zijn in een andere kerk. Ook een bezoek aan een synagoge en een moskee staan op het programma. Daarbij komt u verschillende mensen tegen en komen op diverse manieren de ontmoetingen tot stand. Alle activiteiten zijn zonder aanmelding vooraf vrij toegankelijk. Na afloop wordt vaak om uw bijdrage voor de collecte gevraagd om de kosten te dekken. Kijk ook op de website www.alkmaarseraadvankerken.nl voor meer informatie.

De Week van de Oecumene wordt afgesloten met een gezamenlijke kerkdienst in de Grote Kerk, waarin iedereen welkom is. Deze viering is de bijdrage van de kerken aan het jubileumjaar 500 jaar Grote Kerk.

Lees meer over alle activiteiten en het programma via deze link [PDF] | download the poster [PDF] | download de flyer [PDF].