Webfish Awards uitgereikt

Tijdens de manifestatie Kerk2013 in het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland heeft de jury van de Webfish Awards de uitslag voor 2013 bekend gemaakt.

De Webfish Awards worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties en personen in het Nederlandse taalgebied die het christelijk geloof het beste onder de aandacht brengen via social media of websites. De winnaars ontvangen een trofee en mogen op hun website de gouden webfish plaatsen.

Dit jaar waren er prijzen te winnen in drie categorieën: websites van kerken, websites van particulieren en websites van organisaties. De jury bestond uit Eric van den Berg, Katholiek.nl (juryvoorzitter); Frank Bosman, Tilburg School of Theology; Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap; Adrie Stemmer-van Ravenswaaij, webmaster van het PKN-project MijnKerk.nl en Christiaan Verwijs, mede-organisator van Kerk2013 en werkzaam bij internetbedrijf NowOnline. Ook het publiek kon de sites beoordelen door via internet een stem uit te brengen. De publieksstem woog in het eindoordeel mee als één jurystem.

Genomineerden en de winnaars
In de categorie kerken waren genomineerd: Trouwen in Mokum (www.trouweninmokum.nl), Best Life Church (www.bestlifechurch.nl) en Noorderlicht Wezep (www.gkvwezep.nl). Best Life Church won in deze categorie, met een site waarvan de jury verklaarde dat die ‘als voorbeeld kan dienen voor vele kerken die op internetgebied het wiel nog lijken te moeten uitvinden’.
Bij de organisaties waren genomineerd Godschrift (www.godschrift.nl), EO Beam (www.eo.nl/beam) en Start de Stilte (www.startdestilte.nl), deze laatste organisatie uit Vlaanderen won in deze categorie. De jury roemt de geweldige vormgeving en de sterke inhoud.
In de categorie particulieren waren de genomineerden: Shining Star Music (www.shiningstarmusic.com), Vraag de priester (www.facebook.com/VraagDePriester) en Broodje Paap (www.broodjepaap.nl). Shining Star Music,  dat  nationale en  internationale christelijke hiphop-artiesten een platform wil bieden won.  De site is dermate professioneel gemaakt dat het lijkt alsof er een hele organisatie achter zit. Het is echter het werk van bevlogen hobbyisten, is het oordeel van de jury.

Webfish Awards 2013 is een gezamenlijk initiatief van IKON, Katholiek.nl, Protestantse Kerk, Raad van Kerken, FKT Universiteit van Tilburg en de Protestantse Theologische Universiteit. Met deze prijs willen zij christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen social media en internet te blijven ontwikkelen en verbeteren.