Workshop Kerkfotografie

• Locatie: Koepelkathedraal
  • Adres: Leidsevaart 146, Haarlem
  • Organisatie: KoepelKathedraal

Op 2 oktober en 12 maart geeft fotograaf Diana Nieuwold (bekend van kerkfotografie.nl) een bijzondere workshop kerkfotografie in de Koepelkathedraal in Haarlem. Het gaat om een activiteit in het kader van de tentoonstelling ‘Geloof in Geluk’. De groep gaat aan de slag met de camera. Deelnemers leren over scherpstelling, belichting, diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. En krijgen tips over het specifiek fotograferen van kerken. De deelnemers gaan vervolgens ook oefenen in de bijzondere locatie van de KoepelKathedraal. Meer informatie

Voor wie is de workshop?

Voor iedereen die wil leren hoe een camera werkt.  Hoe je zelf kunt bepalen hoe jouw foto eruit komt te zien. En vooral hoe je in een kerk – waar fotograferen lastig kan zijn – toch mooie foto’s kunt maken. Als de camera en hoe deze werkt voor jou geen geheimen meer heeft, kan deze workshop toch van meerwaarde zijn, omdat alle voorbeelden en tips vanuit de praktijk van het fotograferen van kerken zijn. Bedenk daarbij wel, dat de theorie over belichtingsdriehoek, scherpstellen en belichting voor jou minder interessant zal kunnen zijn. Het is geen verdiepingscursus fotografie voor gevorderden.

Wanneer en waar?

Op de volgende data wordt de workshop (start 09:30 uur tot 15:30 uur) gegeven:

• 2 oktober 2021, Koepelkathedraal Haarlem
  • 12 maart 2022, Koepelkathedraal Haarlem

Wat kost de workshop?

De kosten voor de deelname bedragen € 69 per persoon. Dit is inclusief koffie, thee en een eenvoudig lunch tussen de middag. Het is ook mogelijk om na de workshop de tentoonstelling Geloof in Geluk te bekijken (tot 17.00 uur).

Wat moet je meenemen?

• een instelbare camera
  • het boekje van je camera, mits nog beschikbaar
  • een statief, als je dat hebt
  • papier om te schrijven

Enkele weken voor de workshop ontvang je de laatste belangrijke (praktische) informatie voor de workshop.

NB: de workshop is onderdeel van de thematentoonstelling Geloof in Geluk, die gaat over het zoeken, delen en verbeelden van geluk. Met dit nieuwe initiatief wil de KoepelKathedraal nadrukkelijker naar buiten treden en mensen uitnodigen om na te denken over wat hen bezighoudt. Voor meer info: www.koepelkathedraal.nl