Schepping en natuur in en om de kerk

• Datum:
  • Organisatie: GroeneKerken

GroeneKerken organiseert in oktober twee webinars over duurzaamheid in de kerk. De eerste is op 6 oktober. In deze webinar staat thema Schepping & Natuur centraal. Of je kerkgebouw nu in een dorp of middenin de stad staat, overal zijn planten en dieren te vinden. Tijdens deze avond ontdekken we welke planten en dieren er vaak rondom gebouwen leven en hoe we daar zorg voor kunnen dragen.

De spreker voor deze avond is Niels de Zwarte. Hij is ecoloog, adjunct-directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, hoofd van Bureau Stadsnatuur en zelf actief lid van een Groene Kerk in Gouda; kortom expert op het gebied van natuur in een bebouwde omgeving. Vanuit de verwondering over Gods prachtige schepping wil hij ons laten zien wat wij kunnen doen om de planten en dieren die rondom ons kerkgebouw leven te laten groeien en bloeien!

In het tweede gedeelte van de avond wisselen we ideeën en tips uit over de duurzame stappen die je op dit vlak kunt maken. Na deze avond kun je met nieuwe ideeën en met frisse moed aan de slag in jouw eigen kerk!

De doelgroep: betrokkenen bij de lokale kerk.

Kosten en aanmelden: gratis, via https://www.groenekerken.nl/webinars/

GroeneKerken is een project van Tear, Kerk in Actie en Maatschappij van Welstand.