Keti Koti dialoogtafels 2022


  • Datum:

In de aanloop naar de nationale herdenking van het Nederlandse slavernijverleden en de viering van de afschaffing daarvan, organiseert Stichting Keti Koti Tafel ook dit jaar de zogenaamde Keti Koti Dialoogtafels.

Keti Koti Dialoogtafels is een nieuwe traditie waarbij door middel van het uitwisselen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens stilgestaan wordt bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden.

Deze tafels worden door het hele land georganiseerd. Zo stonden er vorig jaar op en rond 1 juli dialoogtafels o.a. naast de Gouden Koets op de binnenplaats van het Amsterdam Museum, in het Mauritshuis in Den Haag, op het terras van het Zaantheater in Zaandam, in het stadsarchief van de gemeente Amsterdam, de Spiegelzaal in Zwolle en in het Nationaal theater in Den Haag, Centraal Museum Utrecht en in het Joods Historisch Museum.

Wilt u dit jaar rond 1 juli ook een Keti Koti dialoogtafel aanbieden aan uw omgeving, netwerk en/of gemeente dan informeert de stichting u graag hoe het tot stand brengen van een Keti Koti dialoogtafel in zijn werk gaat.