Enschede, 21 december 2018: Rondje om Enschede

Lopen om Enschede, hopen om Enschede
Vorig jaar op 21 december 2017 is de donkerste dag van het jaar verlicht door met de Vredesvlam een 'Rondje om Enschede' te lopen. Een uitgestippelde route van ruim 40 kilometer langs de randen van Enschede. Dat leverde een warme ervaring op en is gelijk omarmt als nieuwe jaarlijkse traditie.

Dus ook dit jaar zal de Vredesvlam op 21 december 2018 dit rondje om en voor Enschede lopen. Er wordt vertrokken om circa 08.00 uur vanaf de Wereldvredesvlam in De Wonne naar het busstation van Enschede Centraal en de groep gaat met lijn 2 naar de Helmerhoek. De wandeling begint bij de kinderboerderij/Le Pompidou. Er wordt onderweg in ieder geval gepauzeerd bij Landgoed AlGoed en bij buurtcentrum De Kei (Slankweg). Tegen 17.-18. uur zal de wandeling weer eindigen bij Le Pompidou en de vredesvlam naar huis worden gebracht.

Als u op de donkerste dag met uw licht het licht van vrede wilt vergezellen of een eindje meedragen, bent u altijd welkom om nu - of een volgend jaar - mee te lopen. Het duo van vorig jaar wordt in ieder geval al uitgebreid met een docent van het Stedelijk Vakcollege, die ook vaak met Lopend Vuurtje in zijn klassen werkt. Het is wel fijn om uw deelname even bekend te maken bij Elna, via info@wereldvredesvlamtwente.nl. De route is gratis af te halen bij de VVV aan de Langestraat.

Stuur een vredeskaart
Voor de Stadsherberg in de Burgerzaal van het Stadhuis zijn mooie en tijdloze kaarten gemaakt, om iemand een speciale vredesgroet en warme wens te sturen. De hele maand december en tijdens deze feestelijke dagen voor kerst zijn deze kerstkaarten gratis af te halen bij de Burgerzaal.

Stadsverlichting
Degenen die dit jaar graag in stilte overdenken en afsluiten, of het nieuwe jaar met een vredeswens verwelkomen, kunnen zondagavond 9 december 2018 naar de Stadsverlichting vredesmeditatie in De Wonne komen. Inloop is vanaf 19.45 uur, om 20.00 sluit de deur.

Meer informatie: www.wereldvredesvlamtwente.nl