Meld je website aan

Iedereen kan vanaf heden zijn of haar christelijke, Nederlandstalige website aanmelden in een poging de Webfish Award voor 2010 te winnen. Vanaf maandag 4 januari 2010 is de inschrijving begonnen voor de jaarlijkse verkiezing van de beste christelijke website van Nederland. Er kan gestreden worden in twee categorieën, namelijk: 'websites van plaatselijke kerken en parochies' en 'overige christelijke sites'.

De categorie 'websites voor plaatselijke kerken' is bedoeld voor alle sites van plaatselijke kerkgemeenschappen: protestantse gemeenten, katholieke parochies, korpsen van het leger des heils, evangeliegemeenten etc. De categorie 'overig christelijk' is bedoeld voor alle christelijke sites die niet in de bovenstaande categorie vallen. De term 'christelijk' wordt door de organisatie breed opgevat, toch moet de inhoud van de website duidelijk het christelijk gedachtegoed uitdragen. Een weblog van een christen die vervolgens niet over zijn/haar geloof schrijft, valt wat de organisatie betreft niet binnen deze beschrijving.

In iedere categorie is een gouden, zilveren en bronzen Webfish te winnen. De inschrijvingstermijn loopt tot 28 februari 2010. Een kritische, interdisciplinaire jury beoordeelt de binnengekomen resultaten. Ook het publiek kan de sites beoordelen. Vanaf half februari kunnen de sitebezoekers hun stem uitbrengen op de ingezonden sites. De publieksstem weegt in het eindoordeel mee als één jurystem. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 20 maart, op het hoofdpodium van de Kerk- en Gemeentebeurs 2010 in de Jaarbeurs in Utrecht.

In de jury voor de Webfish 2010 hebben plaats: Suzanna Vergouwe (Raad van Kerken), Christiaan Lustig (EO internet), Tom Mikkers (Remonstranten), Eric van den Berg (Isidorusweb), Wouter van der Toorn (Agape), en Danny Butler (Goedgelovig.nl).

Vorig jaar kreeg de jury maar liefst 212 inzendingen te beoordelen. Winnaars van de Gouden Webfish 2009 waren Isidorusweb (isidorusweb.nl) in de categorie 'overige christelijke websites' en de site van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Nijmegen (gkv-nijmegen.nl) in de categorie 'gemeenten en parochies'.

Webfish Awards 2010 is een gezamenlijk initiatief van de IKON, de Raad van Kerken in Nederland, de Protestantse Kerk in Nederland en Stichting Leve de Kerk. Met deze prijs willen zij christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen hun internetsites te blijven ontwikkelen en verbeteren. De ingezonden websites worden beoordeeld op de volgende criteria: concept, inhoud, vormgeving, techniek en gebruikersvriendelijkheid. De sites zullen per onderdeel beoordeeld worden, maar de totale uitstraling van de site bepaalt het uiteindelijke oordeel.

Voor aanmeldingen klik hier en vul de gegevens in via het aanmeldingsformulier op de website van wefishawards.nl.