Twee lidkerken genomineerd

Twee lidkerken van de Raad van Kerken hebben een nominatie ontvangen voor de beste christelijke website in Nederland. Het gaat om de Doopsgezinde Sociëteit en de Remonstrantse Broederschap die uit 212 inzendingen werden uitgekozen. Ze dingen mee naar de Webfish Award 2008/2009 in de categorie 'overige'.

Er zijn nog twee andere categorieën; websites van plaatselijke kerken en sites die meedingen in de categorie 'Guppy Awards', websites voor jongeren tot 27 jaar. Het is opvallend dat de websites van plaatselijk vlak allemaal een protestantse of evangelische achtergrond hebben. Daarbij zijn de provincies Gelderland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland sterk vertegenwoordigd.

Op de website webfishawards.nl zijn de nominaties bekend gemaakt. Bezoekers van de site kunnen vanaf nu stemmen op de genomineerde sites. Het oordeel van het publiek zal meewegen in het uiteindelijke juryoordeel. Stemmen is mogelijk tot en met dinsdag 24 maart.

De Webfish Awards zijn vorig jaar door de IKON en de Protestantse Kerk in het leven geroepen. Dit jaar zijn tevens het Nederlands Bijbelgenootschap en Stichting Leve de Kerk bij de verkiezing betrokken. Met de prijs willen de organisatoren de makers van christelijke websites uitdagen hun sites continue te verbeteren en verder te professionaliseren.

De prijsuitreiking van de Webfish Awards is vrijdag 3 april in het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Utrecht. De Jury voor Webfish Awards 2008/2009 bestaat uit: Wouter van der Toorn (Mediacoördinator van Agapè), Matthijs Vermoten (freelance web producer), Bart Verreijt (pastor, voormalig hoofd KRO Godsdienst), Lia Vieveen (uitgever van postzegelblog.nl) en Rogier van der Weyden (webmaster Oikos).

Foto boven: illustratie van de website van de Remonstranten; foto onder illustratie van de website van de Doopsgezinden.