212 websites willen prijs

Voor de tweede editie van de Webfish Awards - de prijzen voor de béste christelijke Nederlandse websites - zijn 212 websites ingezonden. Dat is bijna tweemaal zoveel als vorig jaar, toen de prijzen voor het eerst werden uitgereikt. De sites zijn aangeboden in drie categorieën: websites van plaatselijke kerken, Guppy Awards (jongerensites) en overige christelijke sites. Met name het enthousiasme van kerken en parochies was groot. De professionele jury zal in die categorie maar liefst 116 inzendingen aan een kritische beoordeling onderwerpen. De wedstrijd is een initiatief van IKON, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland en Stichting Leve de Kerk.

'Het aantal inzendingen is overweldigend. Het is wel duidelijk dat kerkelijk Nederland zich steeds meer gaat realiseren dat internet een belangrijk communicatiemiddel is', zegt Marloes Keller, communicatiespecialist multimedia van het NBG. zij is ook afgevaardigde naar de Wereldraad van Kerken en hield als zodanig een inleiding bij het lustrum van de Raad van Kerken over dit thema. "Ik vind het best moedig dat een toenemend aantal amateurs bereid is om hun sites langs de kritische meetlat te leggen. Zij geven aan dat zij graag professionele feedback willen krijgen om hun site nog verder te verbeteren. En daar is de prijs precies voor bedoeld." Dat het werkt, ziet Keller aan de inzendingen. "De kwaliteit van de sites vertoont een stijgende lijn en is nu al veel beter dan vorig jaar."  

De komende weken gaat de jury zich buigen over de inzendingen. Juryleden zijn de  mediacoördinator van Agapè Wouter van der Toorn, freelance web producer Matthijs Vermoten, pastor en voormalig hoofd Godsdienst KRO Bart Verreijt,  Lia Vieveen van Frankwatching.nl en Rogier van der Weijden, webmaster van Oikos die vorig jaar een gouden Webfish Award in de wacht sleepte.

Vanaf 1 maart is op www.webfishaward.nl de shortlist van inzendingen te zien die naar het oordeel van de jury kanshebber zijn voor een prijs. Het publiek kan deze inzendingen online waarderen. De mening van de sitebezoekers telt voor een zesde deel mee in het eindoordeel van de jury. De feestelijke prijsuitreiking is vrijdag 3 april in het Protestants Landelijk Dienstencentrum in Utrecht.

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl