Dokkum, 8-10 juni 2018: Bonifatiusdagen 2018

Bonifatiusdagen 2018
Van 8 t/m 10 juni worden in Dokkum de Bonifatiusdagen gehouden. Ook dit jaar zijn deze dagen oecumenisch van opzet. Vrijdagavond wordt in de Christelijke Gereformeerde Kerk begonnen met een vesper en lezing. Zaterdag staat in het teken van een straattheater ’s middags in de stad en een Bonifatiusfestival ’s avonds in De Herberg.

Dit festival is groots van opzet, met koren, diverse workshops, en gelegenheid om elkaar te ontmoeten vanuit het thema van de Bonifatiusdagen: ‘Geloof, Hoop en Liefde’. Zondagmorgen zijn er de reguliere vieringen, met aansluitend de processie naar de Bonifatiuskapel. Daar is iedereen welkom voor koffie, lunch (voor eigen rekening), en een afsluitende oecumenische viering. Gasten uit Fulda en van de St. Jan uit Den Bosch zijn uitgenodigd en worden verwacht.

Het bekende Mariabeeld in de St. Jan in Den Bosch draagt een mantel en heeft ook meerdere thematische mantels. De legende van de mantel van St. Martinus is bekend. Te denken valt ook aan de doopmantel en de mantels die wij allemaal dragen. U wordt uitgenodigd om na te denken over een passende mantel voor het Mariabeeld in de Rooms-Katholieke Kerk en een mantel voor haar te ontwerpen. Haar lengte is: 75 cm. Mantels worden geshowd tijdens het Bonifatiusfestival en beoordeeld door een deskundige jury. De mantels zijn ook te zien in de processie op zondagmorgen en worden daarna tentoongesteld in de Rooms-Katholieke Kerk. Voor nadere vragen over de Bonifatiusdagen kunt u mailen naar: info@paxchristi.frl

Prijsvraag ‘Mantel voor Maria’
De voorbereidingscommissie van de Dokkumer Bonifatiusdagen nodigt u uit om een mantel voor Maria te ontwerpen en te maken. Een mantel staat voor beschutting. De gelovige zoekt bescherming bij God. Degenen die zich tot Maria wenden zoeken bescherming bij haar en via haar bij God. De mantel is hier het beeld voor. In de St. Jan in Den Bosch heeft het Mariabeeld diverse (schuts-)mantels van stof. Dit zijn thematische mantels met veel symboliek en soms oecumenisch van aard.

Voor de aanstaande Bonifatiusdagen (8 t/m 10 juni) wil de voorbereidingscommissie een prijsvraag uitschrijven voor het ontwerpen en maken van een mantel voor het beeld van Maria in de Rooms-Katholieke Kerk in Dokkum. Haken, breien, naaien, etc., alles is welkom en mogelijk. Het beeld is 75 cm. hoog. Tijdens het Bonifatiusfestival op zaterdagavond 9 juni in De Herberg worden de mantels geshowd en beoordeeld door een deskundige jury. Tijdens de processie op zondagmorgen naar de Bonifatiuskapel gaan de mantels mee en daarna worden zij tentoongesteld in de Rooms-Katholieke Kerk.

De Broederschap van onze Lieve Vrouw van Den Bosch, die over de Mariadevotie in de St. Jan waakt, is enthousiast over het plan in Dokkum en heeft toegezegd de stad tijdens de Bonifatiusdagen te bezoeken. Voor meer info en opgave kunt u namens de voorbereidings-commissie terecht bij ds. Herman F. de Vries, hermanf.devries07@gmail.com