Amsterdam, 13 maart 2018: Ik geloof in Amsterdam

Lijsttrekkersdebat over geloof, waarden en politiek

Ook bij de komende gemeenteraadsverkiezingen organiseert de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) het Verkiezingsdebat ‘Ik geloof in Amsterdam’. Op 13 maart 2018 debatteren lijsttrekkers van acht politieke partijen met elkaar in de Noorderkerk (en wethouder Vliegenthart, die de SP-lijsttrekker vervangt). Met: Reinier van Dantzig (D66), Marjolein Moorman (PvdA), Eric van der Burg (VVD), Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Arjan Vliegenthart (SP), Diederik Boomsma (CDA), Don Ceder (ChristenUnie), Paula Schot (SGP) en Mourad Taimounti (DENK). De moderator is Wilfred Scholten.

Ze debatteren over de rol van religieuze organisaties in de stad, over de aanpak van radicalisering, over drukte en leefbaarheid in de stad en de positie van kwetsbare groepen. Thema’s die kerkleden nauw aan het hart liggen. Ook mogen ze kort vertellen wat hun moreel kompas is: vanuit welke belangrijke waarde bedrijven zij politiek?

Bekijk hieronder een filmpje over het komende verkiezingsdebat:


De Protestantse Kerk Amsterdam is een kerk met hart en ziel voor stad en buurt. Met 19 wijkkerken en 9 pioniersplekken verspreid over heel Amsterdam heeft de kerk zicht op wat er leeft in de stad en ze zet zich samen met de Protestantse Diaconie in voor de leefbaarheid.

Plaats: Noorderkerk, Noordermarkt 48, Amsterdam
Datum: dinsdag 13 maart 2018
Aanvang: 20.00 uur; zaal open 19.30 uur; vooraanmelding niet nodig
Toegang: gratis (collecte na afloop)

Meer informatie: protestants.amsterdam

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl