Den Haag, juli-augustus 2018: Zomerstek

Na twaalf succesvolle jaren gaat de 13e editie van Zomerstek van start. Jaarlijks van half juli tot en met eind augustus organiseert Stek, stichting voor Stad en Kerk, uiteenlopende leuke, zinnige, inspirerende, creatieve en gezellige zomerse activiteiten op verschillende locaties van Stek, wijkkerken en andere locaties in Den Haag. Ook in het afgelopen jaar (van 17 juli tot 25 augustus 2017, de 12e editie), was de keuze weer groot met maar liefst 67 activiteiten.

Iedereen kan meedoen, deelname is bijna altijd gratis, even inschrijven is voldoende maar wel noodzakelijk! Aanmelden (zie onderaan dit bericht) kan voor maximaal 12 activiteiten waarvan er twee op een reservelijst komen, op volgorde van voorkeur. Daarna ontvangt u bericht voor welke activiteiten u bent geplaatst. De belangstelling is ieder jaar groot!

Vele vrijwilligers en Stek-medewerkers presenteren verrassende, inspirerende, spirituele en zomerse activiteiten. Jaarlijks delen vrijwilligers hun hobby of talent met anderen, ook bij de wijkgemeenten, buurthuizen, locaties van Stek, woon-zorgcentra of anderszins, die een ruimte ter beschikking willen stellen om de activiteit te organiseren en uit te voeren. Zomerstek is er in het bijzonder voor mensen in Den Haag die niet op vakantie gaan, maar uiteraard is iedereen die belangstelling heeft van harte welkom bij de activiteiten. Het overgrote deel is gratis, maar voor een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd (activiteiten met * = € 1,00, ** = € 2,50 voor materiaalkosten).

Het eerste jaar 2006 werden zo’n twintig activiteiten aangeboden waar 75 mensen aan meededen. Tegenwoordig is er een ruim aanbod, van een natuurexcusie, het maken van een speksteenhanger tot yoga en lessen in ‘bijbels’ koken. Zie hier het gevarieerde Zomerprogramma van de Stek stichting voor Stad en Kerk: www.zomerstek.nl.

Elk jaar trekt Zomerstek nieuwe deelnemers. Vorig jaar meldden zich 200 deelnemers voor meerdere evenementen. Over 33 locaties/instapplaatsen boden gastvrijheid en 65 vrijwilligers hebben zich ingezet voor Zomerstek.

Aanmelden kan bij Stek (070) 3181616/3181621 of info@stekdenhaag.nl.
Voor meer informatie: www.zomerstek.nl.

Afbeelding: Een culinair geschenk. Een heerlijk 3 gangendiner met een goed gesprek. Foto: Stek Den Haag.