Apeldoorn, 26 maart 2018: Gebed voor de Martelaren

De Gemeenschap van Sant’Egidio Nederland herdenkt en bidt voor de Martelaren van deze tijd. Het gebed zal plaatsvinden op maandag 26 maart om 19.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk (Mariakerk) aan de Stationsstraat 13, Apeldoorn. Het is een uitnodiging voor het hele land, voor alle mensen die de vrede een warm hart toedragen.

De bisschop van de Syrisch Orthodoxe kerk, mor Polycarpus zal voorgaan, hoogwaardigheids-bekleders uit onder andere de Russisch-Orthodoxe Kerk, Koptische Kerk, Oud-Katholieke Kerk, Protestantse Kerk Nederland en Katholieke Kerk zijn uitgenodigd. Ons gebed gaat uit naar de Christenen in Syrië, Iran, Irak en overal in de wereld waar grote dreiging is en zoveel mensen slachtoffer zijn van het aanhoudend geweld.

De organisatie hoopt dat de verschillende christelijke kerken ruim vertegenwoordigd zijn. Het belooft een zeer indrukwekkende dienst te worden waarin de namen gelezen zullen worden van de christenen in de wereld die recent voor hun geloof hun leven hebben gegeven. Het is een gebed uit solidariteit met alle christenen die leven in de verdrukking en vervolgt worden voor hun geloof.

Meer informatie over het Gebed voor de Martelaren en de kerk van S. Bartelomeo in Rome, een van de kerken waar de gemeenschap van Sant’Egidio haar avondgebed houdt en die in 2002 met de inzegening van de icoon van de martelaren van de twintigste eeuw door de paus werd toegewijd aan de herinnering van de geloofsgetuigen, vindt u op www.santegidio.org/icona.htm.

De Gemeenschap van Sant’Egidio Nederland, website: www.santegidio.nl.

Afbeelding: Mariakerk, Apeldoorn. Foto: wikipedia.nl/Kleinleugenmors