Wolvega, 10 maart 2018: Lichte muziek in de kerk

Het doel van de studiemiddag 'Lichte muziek in de kerk' is ontdekken en leren hoe je op een zinvolle manier lichte muziek kunt integreren in vieringen en deze muziek met goede kwaliteit kunt uitvoeren. Johan Klein Nibbelink zal vertellen over zijn werk als pop-cantor en zijn vele initiatieven op het terrein van liturgie en lichte muziek.

Het (parochie)koor Spirit of Joy zal de lezing muzikaal illustreren met een aantal composities die het koor regelmatig in eucharistievieringen zingt. Dirigent en theoloog Ulbe Tjallingii zal een inleiding houden over de plaats van lichte muziek in parochievieringen. Deze kerkmuziekmiddag wordt georganiseerd door de Beraadgroep Liturgie en Kerkmuziek van de Protestantse Kerk in Fryslân.

Themamiddag: Lichte muziek in de kerk, zaterdag 10 maart 2018, aanvang 13.30 uur;
Locatie: St. Franciscuskerk, Wolvega [Lycklamaweg 6, 8471 JX;
m.m.v.: Koor Spirit of Joy (RK-parochie Wolvega) en Johan Klein Nibbelink, kerkmusicus, pop-cantor te Winterswijk.

Wilt u info over deze middag dan kunt u contact leggen met Ulbe Tjallingii via: orgelspel@hotmail.com.

Foto: Beeldbank PKN