Vlieland, 29 maart 2018: Paaspelgrimage

De Kerstdagen zijn net voorbij, maar op Vlieland bereidt de pelgrimagegroep zich alweer voor op het komende hoge feest van de kerk, Pasen. Het eiland van rust met zijn prachtige zeventiende-eeuwse kerk, is dé plek voor stilte, gesprekken, rituelen en liturgie. Als moderne pelgrims ervaren de deelnemers samen, op een intense manier de periode van Witte Donderdag tot en met Pasen (29 maart – 2 april 2018).

Tijdens deze Paaspelgrimage zijn er vier vieringen en andere activiteiten: Samen eten, een film, gelegenheid voor stilte en meditatie, een labyrint ontwerpen en ervaren, misschien een fakkeloptocht en in elk geval een meditatieve wandeling. Er is ook tijd ingeruimd voor eigen activiteiten.

Enkele ervaringen van pelgrims uit vorige jaren:
Het verblijf: 'Een bijzondere, gastvrije en veilige plek om met de groep bij elkaar te zijn en zelf te kunnen kiezen om alleen of in de groep te zijn'. De kerkdiensten: 'Vond ik onmisbaar en essentieel; we werden erbij betrokken, om deel te nemen aan lezingen en samen te zingen als groep'. Wandelen langs het Wad, over het strand en over het eiland: 'Was heerlijk, informatief en spiritueel. Op koffie getrakteerd te worden in een duinpan verdient een 10!' 'De fakkeloptocht was mooi om te doen, symbolisch en spannend om als groep in het donker af te dalen richting de kerk'.

Maximaal dertig mensen kunnen meedoen, dus wacht dan niet te lang! Meer informatie vind je op de website van de Protestantse Gemeente Vlieland, www.protestantsegemeentevlieland.nl en op de speciale Facebookpagina Paaspelgrimage Vlieland.

Meer informatie vindt u ook via deze link [PDF]